Індія Мусонний Малабар
Аромат: спеції, шоколад
Кислотність: майже відсутня
Тіло: повне
Смак: спеції, гіркий шоколад, димний
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: еспресо, гейзер
Безоплатна доставка від 800 ₴
Зручна та безпечна оплата
Арабіка 100%
Регіон: Індія, Карнатака
Висота вирощування: 1100-1200м
Різновид зерна: Кент, Катімор, S.795
Спосіб обробки: мусонна
Назва Мусонний Малабар (Monsooned Malabar) має дуже цікаве історичне минуле.
Історично каву з Індії відправляли в Європу дерев'яними вітрильними суднами, яким потрібно було від чотирьох до шести місяців щоб дістатися берегів Європи. За час подорожі кавові зерна під впливом вологої атмосфери зазнавали суттєвої трансформації – збільшувались вдвічі, міняли колір до блідо-золотого чи світло коричневого. В результаті кава набувала свого неповторного особливого смаку.
Цей "мусонний" процес був пізніше відтворений в Індії в сучасних умовах, з метою надання каві того особливого смаку. Цей процес полягає в тому що кавові зерна тримають на узбережжі Аравійського моря, у Західній Індії, на протязі 12-16 тижнів, у відкритих до вологих мусонних вітрів приміщеннях.
Кінцевим результатом є унікальний смак і аромат що додає цікаві нотки та багату крема до кавових сумішей.
Мусонний Малабар часто вважають ідеальним для чашки класичного еспресо в італійському стилі через густе, в'язке тіло та дуже низьку кислотність. Але між тим, на відміну від класичних італійських сумішей Мусонний Малабар це 100% арабіка.
Особливістю цієї кави є те що її бажано витримати 14 днів від обсмаження бо вона продовжує розвиватися досить тривалий час після обсмаження.
Ще одним важливим фактом про мусонний Малабар є те, що ця кава має в 2-3 рази довший термін зберігання без втрати своїх смакових якостей.