Ethiopia Yirgacheffe gr2 Ethiopia Yirgacheffe gr2
  • Ethiopia Yirgacheffe gr2

Ефіопія Їргачеф

Мита ефіопська кава що виблискує смаком цитрусових та тропічних фруктів,
з тонкою кислинкою, ніжними квітковими ароматами та чайним післясмаком.

123 ₴
Вага
  • 250 г
  • 1 кг
Кількість

 

Безоплатна доставка від 800 ₴

 

Зручна та безпечна оплата

Арабіка 100%
Регіон: Ефіопія, Їргачеф
Висота вирощування: 2000-2200м
Різновид зерна: Хейрлум
Спосіб обробки: мита
Обсмаження: середнє
Рекомендовані методи заварювання: для всіх методів

Мита Yirgacheffe є однією з кращих високогірних кав. Вона має прекрасну кислотність, тіло і аромат. Багато своїх шанувальників вона приваблює своїм ніжними, квітково-чайними характеристиками.

Регіон Yirgacheffe є фактично частиною регіону Sidamo у південній Ефіопії. Але його вишукані кави є так добре відомі, що його виділили у окремий мікро-регіон.
Більша частина кави тут росте на висоті 2000 метрів і вище. Регіон виробляє виняткові квіткові та фруктово-тоновані кави з традиційних місцевих сортів арабіки, що мають ароматичну складність і інтенсивність з особливим акцентом на цитрусові та квіткові ноти.

Ефіопія є основним центром походження рослин кави Арабіка. Coffea Arabica росте в дикому вигляді в лісах південно-західного нагір'я районів Каффи та Буно в Ефіопії протягом багатьох тисяч років.
Як свідчить легенда, кава була відкрита в Ефіопії в 9 столітті пастухом на ім'я Калді. Він помітив, що після того, як кози їли вишні плодів з кавового дерева, його кози перетворювалися на гіперактивних, що спонукало його спробувати самому. Через деякий час один з монахів помітив що Калді споживає вишні кавового дерева і взяв їх до свого монастиря. Як наслідок, їм вдалося не спати протягом довгих молитов. З тих пір кава почала широко вживатися як стимулюючий напій.

Характеристики

Обсмаження
середнє
Країна
Ефіопія
Обробка
мита
Ростерія
RoastersHub

Спеціальні посилання