India Monsooned Malabar India Monsooned Malabar
  • India Monsooned Malabar

Індія Мусонний Малабар

Кава India Monsooned Malabar має дуже низьку кислотність, густа і вершкова, з яскравими нотками спецій.
Рекомендація до заварювання: еспресо, джезва

98 ₴
Вага
  • 250 г
  • 1 кг
Кількість

 

Безоплатна доставка від 800 ₴

 

Зручна та безпечна оплата

Арабіка 100%
Регіон: Індія
Висота вирощування:
1100-1200м
Різновид зерна: Кент, Катімор, S.795
Спосіб обробки: мусонна

Індійська кава Мусонний Малабар це дуже унікальна і екзотична кава яка нікого не залишає байдужим, та є одним з самих популярних сортів кави.
Мусонна кава Малабар виробляється з зерна натуральної обробки. Після сортування кава транспортується до прибережного міста Мангалор, де «мусонується».
Назва Мусонний Малабар (Monsooned Malabar) має дуже цікаве історичне минуле.
Історично каву з Індії відправляли в Європу дерев'яними вітрильними суднами, яким потрібно було від чотирьох до шести місяців щоб дістатися берегів Європи. За час подорожі кавові зерна під впливом вологої атмосфери зазнавали суттєвої трансформації – збільшувались вдвічі, міняли колір до блідо-золотого чи світло коричневого. В результаті кава набувала свого неповторного особливого смаку.
Цей "мусонний" процес був пізніше відтворений в Індії в сучасних умовах, з метою надання каві того особливого смаку. Цей процес полягає в тому що кавові зерна тримають на узбережжі Аравійського моря, у Західній Індії, на протязі 12-16 тижнів, у відкритих до вологих мусонних вітрів приміщеннях.
Кінцевим результатом є унікальний смак і аромат, цікаві нотки спецій та багату крема.
Мусонний Малабар смакуватиме любителям класичного еспресо в італійському стилі через густе, в'язке тіло та дуже низьку кислотність. Але між тим, на відміну від класичних італійських сумішей, Мусонний Малабар це 100% арабіка.
Ще однією з особливістей цієї кави є те що її бажано витримати 14 днів від обсмаження бо вона продовжує розвиватися досить тривалий час після обсмаження.
Також Мусонний Малабар має в 2-3 рази довший термін зберігання без втрати своїх смакових якостей.

Характеристики

Обсмаження
еспресо
Країна
Індія
Обробка
мита
Ростерія
RoastersHub

Спеціальні посилання