Ефіопія Гуджі
Ethiopia Guji Mormora преміальна ефіопська кава митої обробки, з легкою цитрусовою кислинкою і квітковими нотами. В смаку молочний шоколад, сушений банан із затяжною солодкістю цукрової тростини.
Безоплатна доставка від 2000 ₴
Зручна та безпечна оплата
Арабіка 100%
Регіон: Ефіопія, Сідамо
Висота вирощування: 2000-2100м
Різновид зерна: Хейрлум
Спосіб обробки: мита
Рекомендація до заварювання: еспресо, джезва, гейзер, aeropress
Кава Ethiopia Guji Mormora вироблена на фермі Мормора. Мормора — це ферма площею 200 га поблизу міста Шакісо, розташованого в зоні Гуджі регіону Оромія в провінції Сідамо. Кава в цих районах росте в дикому стані протягом століть і Ефіопія є батьківщиною кави та єдиною країною-виробником кави, де кава є корінною рослиною. Стиглі вишні збирають вручну під час збору врожаю, з листопада по лютий. Потім їх доставляють на мийну станцію в Шакісо, де їх сортують, сортують, очищають, а потім ферментують під водою протягом 24-48 годин. Потім сортують у мийних каналах і кладуть на підняті "африканські ліжка". Період сушіння зазвичай триває до 2 тижнів, поки рівень вологості не досягне 12% або нижче.
У 2012 році кава з Мормора виграла престижний конкурс «Національний конкурс урожаю» та посіла друге місце в міжнародному конкурсі «Смак врожаю» у 2012 році, організованому AFCA. Мормора також посіла 3-е та 4-е місця в 2014 році «Національний смак урожаю».