Фільтр кава
-
Гватемала Ель Бокерон
231 ₴Вага : 250 г 1 кгКава Guatemala El Boqueron - чудовий, яскравий представник гватемальської кави. Якщо вам до вподоби фруктово-ягідні смаки в каві, в той же час з присутністю шоколадно-кавових відтінків, то ця кава для вас.
-
Ефіопія Гуджі Амбела
323 ₴Вага : 250 гКава Ethiopia Guji Ambela ефіопська арабіка класу спешелті з регіону Guji, яка подарує вам коктейль з тропічних фруктів з тілом жасминового чаю.
Обсмаження: світле
Рекомендація до заварювання: V60, Chemex, крапельна кавоварка, джезва -
Ефіопія Гуджі Дааніса
289 ₴Вага : 250 гКава Ethiopia Guji Daanisa ефіопська арабіка класу спешелті з регіону Guji, з Оддо Шакісо, яскрава але водночас делікатна, має фруктовий профіль що характерний для кави натуральної обробки з Guji.
-
Ефіопія Сідамо Абеба
258 ₴Вага : 250 г 1 кгEthiopia Sidamo Abeba преміальна ефіопська кава митої обробки, з класичним ефіопським фруктово чайним профілем, квітковим ароматом, смаком абрикосу та персику.
-
Кенія Кіамбу
289 ₴Вага : 250 гНова і в той же час "не типова" Кенія - натуральної обробки! В смаку темні ягоди, та легка "грейпфрутовість".
-
Кенія Кіріньяга Кікую
277 ₴Вага : 250 гНаша нова Кенія, цього разу з регіону Kirinyaga. В смаку фруктово-ягідно-шипшиновий мікс створюють соковиту та збалансовану чашку з класичним "кенійським смаком".
-
Мексика Сьєрра-Міктека
219 ₴Вага : 250 гSierra Mixteca — це повнотіла та добре збалансована кава, яка добре підходить для будь якого способу приготування. Ця кава поєднує в собі характерну вершковість та повнотілість кави з Мексики, та водночас яскраві нотки що характерні для кави з Центральної Америки.
ЩО ТАКЕ ФІЛЬТР КАВА?
Практично кожен тип кави так чи інакше «фільтрується», включаючи еспресо.
Але назва фільтр кава зазвичай використовується для кави що готують за допомогою різних пристроїв, таких як Пуровер (Pourover), Аеропрес (Aeropress), Кемекс (Chemex), крапельна кавоварка (Batch Brewer).
Фільтрована кава - це чудовий спосіб розкрити смак кави та спробувати нові та цікаві сорти.
Як, такий спосіб приготування кави, впливає на аромат? В порівнянні з еспресо, смак фільтрувальної кави менш "щільний", а аромати більш тонкі та деталізовані.
Приготування фільтр кави це ідеальний спосіб відчути всі найтонші смаки високоякісної кави. Будь то чітка та чиста солодкість колумбійської кави чи глибокі фруктові аромати ефіопської кави натуральної обробки - саме ці відмінності роблять каву такою різноманітною та цікавою.
Більшість поціновувачів фільтр кави віддають перевагу більш світло смаженій каві, оскільки вона підкреслює солодкість і кислотність кави.
Однак, якщо ви полюбляєте додавати до кави молоко, або очікуєте більше насиченості та гірчинки, спробуйте каву середнього обсмаження.
Загальні рекомендації до приготування фільтр кави, як у пуровері так і в крапельній кавоварці:
• Смак вашої кави занадто легкий - збільшуйте співвідношення кави до води, наприклад, 65 г/л
(типове співвідношення для фільтр кави 60г/1л)
• Смак кави занадто сильний - зменшіть співвідношення кави до води (наприклад, 55 г/л)
• На смак кава надмірно екстрагована (гірка, суха, терпка) - зробіть помел грубішим
• На смак кава недостатньо екстрагується (занадто кисла, не вистачає солодкості) - зробіть помел дрібніше