Фільтр кава
-
Ефіопія Рефіса Чабе
223 ₴Вага : 250 гEthiopia Sidamo Refisa Chabbe преміальна ефіопська кава митої обробки, з фруктово квітковим ароматом, смаком абрикосу, лемонграсу та винограду, дуже соковита.
-
Колумбія Інза
198 ₴Вага : 250 г 1 кгColombia Inza кава лот від дрібних власників Inzá Cauca що має дивовижно оксамитовий ягідний смак з нотками шоколаду з родзинками, з гарним тілом. В післясмаку родзинки та фініки.
ЩО ТАКЕ ФІЛЬТР КАВА?
Практично кожен тип кави так чи інакше «фільтрується», включаючи еспресо.
Але назва фільтр кава зазвичай використовується для кави що готують за допомогою різних пристроїв, таких як Пуровер (Pourover), Аеропрес (Aeropress), Кемекс (Chemex), крапельна кавоварка (Batch Brewer).
Фільтрована кава - це чудовий спосіб розкрити смак кави та спробувати нові та цікаві сорти.
Як, такий спосіб приготування кави, впливає на аромат? В порівнянні з еспресо, смак фільтрувальної кави менш "щільний", а аромати більш тонкі та деталізовані.
Приготування фільтр кави це ідеальний спосіб відчути всі найтонші смаки високоякісної кави. Будь то чітка та чиста солодкість колумбійської кави чи глибокі фруктові аромати ефіопської кави натуральної обробки - саме ці відмінності роблять каву такою різноманітною та цікавою.
Більшість поціновувачів фільтр кави віддають перевагу більш світло смаженій каві, оскільки вона підкреслює солодкість і кислотність кави.
Однак, якщо ви полюбляєте додавати до кави молоко, або очікуєте більше насиченості та гірчинки, спробуйте каву середнього обсмаження.
Загальні рекомендації до приготування фільтр кави, як у пуровері так і в крапельній кавоварці:
• Смак вашої кави занадто легкий - збільшуйте співвідношення кави до води, наприклад, 65 г/л
(типове співвідношення для фільтр кави 60г/1л)
• Смак кави занадто сильний - зменшіть співвідношення кави до води (наприклад, 55 г/л)
• На смак кава надмірно екстрагована (гірка, суха, терпка) - зробіть помел грубішим
• На смак кава недостатньо екстрагується (занадто кисла, не вистачає солодкості) - зробіть помел дрібніше