Еспресо кава

  • 98 ₴
    Вага : 250 г 1 кг

    Кава India Monsooned Malabar має дуже низьку кислотність, густа і вершкова, з яскравими нотками спецій.
    Рекомендація до заварювання: еспресо, джезва

  • 89 ₴
    Вага : 250 г 1 кг

    Кава з ретельно відібраних зерен має повне тіло, дуже легку кислотність, м'який смак і неповторний аромат з відтінком шоколаду.
    Характеризується більш світлою пінкою і свіжим, пряним ароматом. У післясмаку відчуваються прекрасні нотки спецій.

  • 93 ₴
    Вага : 250 г 1 кг

    Солодка, насичена, гладка з вершково-шоколадним післясмаком - Brazil Ipanema Dulce завжди забезпечує незабутнє кавове відчуття.

  • 122 ₴
    Вага : 250 г

    Бразильська кава Yellow Bourbon має солодке, повне тіло шовковистої текстури, горіхово шоколадний смак, легку кислинку і дуже добре збалансована.

  • 142 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Аромат:  горіхи, шоколад
    Кислотність
    : легка цитрусова
    Тіло
    : середнє
    Смак
    : горіхи, фрукти, червоне яблуко
    Обсмаження
    : середнє
    Рекомендація до заварювання
    : для всіх видів, особливо для еспресо

  • 122 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Аромат:  вишня
    Кислотність
    : легка
    Тіло
    : середнє
    Смак
    : смажений фундук, вишня, карамель
    Обсмаження
    : середнє
    Рекомендація до заварювання
    : еспресо

  • 131 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Суміш арабіки Колумбія Супремо та Індія Малабар
    Аромат
    : арахіс, шоколад
    Кислотність: середня
    Тіло: повне
    Смак: карамель, шоколад, помаранч
    Обсмаження: середнє
    Рекомендація до заварювання: еспресо

  • 117 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Суміш арабіки Ефіопія Їргачеф та Бразилія Серадо з додаванням робусти Індія Каапі Роял
    Аромат
    : фруктовий
    Кислотність: легка
    Тіло: повне
    Смак: карамель, темний шоколад, вишня
    Обсмаження: середнє
    Рекомендація до заварювання: еспресо

  • 123 ₴

    Мита ефіопська кава що виблискує смаком цитрусових та тропічних фруктів,
    з тонкою кислинкою, ніжними квітковими ароматами та чайним післясмаком.

  • 148 ₴
    Вага : 250 г 1 кг

    Ethiopia Reko, 100% арабіка класу спешелті, солодка та яскрава кава, приклад прекрасної кави з регіону Yirgacheffe.
    Аромат надзвичайно фруктовий, а тіло легке і ніжне з іскристим смаком у роті.
    Квіткові та чайні нотки довершують чашку чудової ефіопської кави.

    Аромат: фруктовий
    Кислотність: лимонна
    Тіло: легке збалансоване
    Смак: цитрусові, персик, малина, шоколад у післясмаку
    Обсмаження: середнє
    Рекомендація до заварювання: для будь якого типу приготування

  • 132 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Аромат: вишня
    Кислотність: м’яка цитрусова
    Тіло: середнє
    Смак: абрикос, мандарин, ожина, молочний шоколад у післясмаку
    Обсмаження: середнє
    Рекомендація до заварювання: еспресо, джезва

  • 117 ₴
    Вага : 250 г 1 кг

    Середнє тіло, цитрусова кислотність, смак солодких фруктів та карамелі.
    Тривалий післясмак темного шоколаду та родзинок.

Еспресо суміш це суміш кавових зерен що походять з більш ніж одного регіону. "Регіон" тут мається на увазі різні країни в яких вирощено кавове зерно.

Види сумішей

Суміші, або бленди, діляться на дві групи: або із зерен кави виду арабіка «100% арабіка», або арабіка в різних пропорціях з зернами кави виду робуста.
Арабіка - це варіації аромату, смаку, солодкість та кислинка.
А ось робуста - це більш високий вміст кофеїну, гірчинка і «крема». Кавова свіжообсмажена суміш з робустой в складі дасть щільну пінку (крему), що своєю консистенцією нагадує крем.
Багато обсмажчиків самі створюють свої кавові суміші. Походження зерна, обробка, кількість сортів і пропорції визначають підсумковий смак і аромат напою.

Навіщо використовується змішування (блендування) кави різних сортів?

Одна з основних причин, якщо не брати до уваги суміші суто комерційного кави яку ви зустрінете на полицях супермаркетів, це отримання постійного смаку. Деякі покупці не люблять експериментів і смакових сюрпризів і очікують один і той же смак в чашці. Оскільки такі якості як тіло, смак і аромат можуть помітно відрізнятися між регіонами, фермами і навіть роками конкретного врожаю з однієї ферми, єдиний спосіб отримати постійні аромат-смакові якості полягає в змішуванні кава з декількох регіонів, щоб звести до мінімуму різницю між ними.
В результаті отримуємо постійний, рівний (збалансований) смак в чашці, без домінуючих аромат-смакових нот.

Купівля еспресо сумішей

Використовувати або не використовувати робусту в еспресо сумішах? Використання робусти це один з «наріжних каменів» серед обсмажчиків і кавових ентузіастів. Одні вважають що деякі суміші для еспресо виграють від невеликої кількості робусти тому, що вона дає щільність, гіркоту і крему.
Але є і альтернативна думка, що кава натуральної (сухої) обробки забезпечить в суміші всі ці якості без використання робусти. Покладайтеся в цьому не на чужу думку, навіть досить компетентну, а тільки на свій смак і робіть власні висновки.
У нашому асортименті присутні "NN" суміші в яких використовується невелика кількість робусти - спробуйте і зробіть власні висновки чи подобається вам робуста в каві.
Ви завжди можете проконсультуватися у нас або зробити замовлення на сайті самостійно: для цього потрібно заповнити форму заявки, вибравши вподобаний продукт.

Зателефонуйте або напишіть нам, якщо ви хочете дізнатися більше про нашу каву - ми з задоволенням відповімо на всі питання!