Фільтр за
Ростерія
Країна
Вага
Еспресо кава
-
Індія Мусонний Малабар
98 ₴Вага : 250 г 1 кгКава India Monsooned Malabar має дуже низьку кислотність, густа і вершкова, з яскравими нотками спецій.
Рекомендація до заварювання: еспресо, джезва -
Бразилія Іпанема Дульче
99 ₴Вага : 250 г 1 кгСолодка, насичена, гладка з вершково-шоколадним післясмаком - Brazil Ipanema Dulce завжди забезпечує незабутнє кавове відчуття.
-
Бразилія Пібері Перл
149 ₴Вага : 250 г 500 г 1 кгАромат: горіхи, шоколад
Кислотність: легка цитрусова
Тіло: середнє
Смак: горіхи, фрукти, червоне яблуко
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: для всіх видів, особливо для еспресо -
Гватемала Ель Моріто
138 ₴Вага : 250 г 1 кгGuatemala Finca El Morito - солодка та чиста повнотіла кава, з ароматом темного шоколаду, приємна кислотність з м'якими цитрусовими нотами, волоським горіхом, джемом та карамеллю.
-
Еспресо Mix
132 ₴Вага : 250 г 500 г 1 кгСуміш арабіки Колумбія Супремо та Індія Малабар
Аромат: арахіс, шоколад
Кислотність: середня
Тіло: повне
Смак: карамель, шоколад, помаранч
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: еспресо -
Ефіопія Реко
148 ₴Вага : 250 г 1 кгEthiopia Reko, 100% арабіка класу спешелті, солодка та яскрава кава, приклад прекрасної кави з регіону Yirgacheffe.
Аромат надзвичайно фруктовий, а тіло легке і ніжне з іскристим смаком у роті.
Квіткові та чайні нотки довершують чашку чудової ефіопської кави.Аромат: фруктовий
Кислотність: лимонна
Тіло: легке збалансоване
Смак: цитрусові, персик, малина, шоколад у післясмаку
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: для будь якого типу приготування -
Ефіопія Теппі
117 ₴Вага : 250 г 1 кгEthiopia Teppi кава що має соковите тіло, середні солодкість та кислинку та квітковий аромат
Аромат: квітковий
Кислинка: м’яка цитрусова
Тіло: середнє
Смак: персик, мандарин, молочний шоколад у післясмаку
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: еспресо, джезва, фільтр -
Кенія Барагві Пібері
252 ₴Вага : 250 г 500 гКава Kenya Baragwi Peaberry - кенийська арабіка класа спешелті з регіону Kirinyaga.
Аромат: мигдаль, абрикос
Смак: агрус, гранат, темні ягоди
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: еспресо -
Колумбія Супремо
109 ₴Середнє тіло, цитрусова кислотність, смак солодких фруктів та карамелі.
Тривалий післясмак темного шоколаду та родзинок. -
Колумбія Федеріко Піллюме
289 ₴Вага : 250 г 500 гColombia Federico Pillimue колумбійська арабіка класу спешелті, дуже не типової, як для Колумбії, натуральної обробки з плантацій регіону Piendamo, департамент Cauca.
Аромат: тропічні фрукти, полуниця, лікер
Смак: манго, кола, вершковий лікер, абрикос
Обсмаження: омні
Рекомендація до заварювання: фільтр, френч-прес, аеропрес, крапельна кавоварка, джезва, яскравий еспресо -
Коста Ріка Ель Перезосо
168 ₴Вага : 250 г 500 г 1 кгCosta Rica El Perezoso - збалансована кава з делікатною кислинкою, щільним гладким тілом, смаком молочного шоколаду, вишні та марципану.
-
Мексика Альтура
99 ₴Вага : 250 г 1 кгСолодкі аромати спецій, мигдалю, шоколаду та кориці.
Дуже легка та освіжаюча кислотність, оксамитово-кремове тіло, нотки карамелі з шоколадною обробкою. Ідеальна запашна кава для сніданку.
Еспресо суміш це суміш кавових зерен що походять з більш ніж одного регіону. "Регіон" тут мається на увазі різні країни в яких вирощено кавове зерно.
Види сумішей
Суміші, або бленди, діляться на дві групи: або із зерен кави виду арабіка «100% арабіка», або арабіка в різних пропорціях з зернами кави виду робуста.
Арабіка - це варіації аромату, смаку, солодкість та кислинка.
А ось робуста - це більш високий вміст кофеїну, гірчинка і «крема». Кавова свіжообсмажена суміш з робустой в складі дасть щільну пінку (крему), що своєю консистенцією нагадує крем.
Багато обсмажчиків самі створюють свої кавові суміші. Походження зерна, обробка, кількість сортів і пропорції визначають підсумковий смак і аромат напою.
Навіщо використовується змішування (блендування) кави різних сортів?
Одна з основних причин, якщо не брати до уваги суміші суто комерційного кави яку ви зустрінете на полицях супермаркетів, це отримання постійного смаку. Деякі покупці не люблять експериментів і смакових сюрпризів і очікують один і той же смак в чашці. Оскільки такі якості як тіло, смак і аромат можуть помітно відрізнятися між регіонами, фермами і навіть роками конкретного врожаю з однієї ферми, єдиний спосіб отримати постійні аромат-смакові якості полягає в змішуванні кава з декількох регіонів, щоб звести до мінімуму різницю між ними.
В результаті отримуємо постійний, рівний (збалансований) смак в чашці, без домінуючих аромат-смакових нот.
Купівля еспресо сумішей
Використовувати або не використовувати робусту в еспресо сумішах? Використання робусти це один з «наріжних каменів» серед обсмажчиків і кавових ентузіастів. Одні вважають що деякі суміші для еспресо виграють від невеликої кількості робусти тому, що вона дає щільність, гіркоту і крему.
Але є і альтернативна думка, що кава натуральної (сухої) обробки забезпечить в суміші всі ці якості без використання робусти. Покладайтеся в цьому не на чужу думку, навіть досить компетентну, а тільки на свій смак і робіть власні висновки.
У нашому асортименті присутні "NN" суміші в яких використовується невелика кількість робусти - спробуйте і зробіть власні висновки чи подобається вам робуста в каві.
Ви завжди можете проконсультуватися у нас або зробити замовлення на сайті самостійно: для цього потрібно заповнити форму заявки, вибравши вподобаний продукт.
Зателефонуйте або напишіть нам, якщо ви хочете дізнатися більше про нашу каву - ми з задоволенням відповімо на всі питання!