Еспресо кава

Активні фільтри

  • 148 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Аромат: спеції, шоколад
    Кислотність: майже відсутня
    Тіло: повне
    Смак: спеції, гіркий шоколад, димний
    Обсмаження: середнє
    Рекомендація до заварювання: еспресо, гейзер

  • 149 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Аромат:  горіхи, шоколад
    Кислотність
    : легка цитрусова
    Тіло
    : середнє
    Смак
    : горіхи, фрукти, червоне яблуко
    Обсмаження
    : середнє
    Рекомендація до заварювання
    : для всіх видів, особливо для еспресо

  • 124 ₴
    Вага : 250 г 1 кг

    Кава Honduras San Marcos солодка, збалансована, з легкою ноткою прянощів та темного шоколаду, вкусом вишни и чернослива.

  • 135 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Суміш арабіки Колумбія Супремо та Індія Малабар
    Аромат
    : арахіс, шоколад
    Кислотність: середня
    Тіло: повне
    Смак: карамель, шоколад, помаранч
    Обсмаження: середнє
    Рекомендація до заварювання: еспресо, гейзер

  • 128 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Суміш арабіки Ефіопія Їргачеф, Бразилія Серадо з додаванням індійської арабіки мусонної обробки
    Аромат: сухофрукти, абрикосова кісточка
    Кислотність: легка ягідно-лимонна
    Тіло: повне
    Смак: карамель, молочний шоколад, вишня
    Обсмаження: середнє
    Рекомендація до заварювання: еспресо

  • 282 ₴
    Вага : 250 г 500 г

    Кава Ethiopia Uraga Laayyoo ефіопська арабіка класу спешелті, натуральної обробки, з мийної станції Raro Nensebo що знаходиться в регіоні Guji.

    Аромат: жасмін, сухофрукти
    Смак: абрикос, полуниця, диня
    Обсмаження: омні
    Рекомендація до заварювання: пуровер, кемекс, крапельна кавоварка, джезва, гейзер, яскравий еспресо

  • 181 ₴
    Вага : 250 г

    Colombia Narino Las Taguas - кава, яка поєднує фруктову кислотність з м'яким шоколадним відтінком, в результаті чого виходить чудова чашка кави.

    Смак: вишня, яблуко, чорна смородина, полуниця
    Обсмаження: еспресо
    Рекомендація до заварювання: еспресо, аеропрес, джезва, гейзер

  • 168 ₴
    Вага : 250 г 500 г 1 кг

    Costa Rica El Perezoso - збалансована кава з делікатною кислинкою, щільним гладким тілом, смаком молочного шоколаду, вишні та марципану.

  • 213 ₴
    Вага : 250 г

    Кава Nicaragua Los Pinos, неймовірна кава натуральної обробки, з Finca los Pinos Нікарагуа.

    Смак: віскі, нуга, слива, сушений банан
    Обсмаження: фільтр/еспресо
    Рекомендація до заварювання: для будь якого типу приготування

  • 143 ₴
    Вага : 250 г 1 кг

    Кава Rwanda Intore добре збалансована, повнотіла, яскрава кава з цитрусово-фруктовими нотками, цитрусовою кислинкою та карамельною солодкістю.

  • 178 ₴
    Вага : 250 г

    Кава El Salvador Santa Ana обробки хані, має добре збалансоване тіло, з помірною кислинкою, в смаку червоні ягоди та цитрусові, солодкість червоного яблука.

    Смак: червоні ягоди, цитрусові, червоне яблуко
    Обсмаження: еспресо
    Рекомендація до заварювання: еспресо, аеропрес, гейзер, джезва

  • 186 ₴
    Вага : 250 г

    Кава Tanzania AA Nyota Kusini - преміальна арабіка з Танзанії, з регіону Мбея, має солодкий, складний смак, тонке тіло, кислотність зелених яблук, ноти чорного чаю.

    Смак: малина, чорний чай, вишня, яблуко
    Обсмаження: фільтр/еспресо
    Рекомендація до заварювання: для будь якого типу приготування

Еспресо суміш це суміш кавових зерен що походять з більш ніж одного регіону. "Регіон" тут мається на увазі різні країни в яких вирощено кавове зерно.

Види сумішей

Суміші, або бленди, діляться на дві групи: або із зерен кави виду арабіка «100% арабіка», або арабіка в різних пропорціях з зернами кави виду робуста.
Арабіка - це варіації аромату, смаку, солодкість та кислинка.
А ось робуста - це більш високий вміст кофеїну, гірчинка і «крема». Кавова свіжообсмажена суміш з робустой в складі дасть щільну пінку (крему), що своєю консистенцією нагадує крем.
Багато обсмажчиків самі створюють свої кавові суміші. Походження зерна, обробка, кількість сортів і пропорції визначають підсумковий смак і аромат напою.

Навіщо використовується змішування (блендування) кави різних сортів?

Одна з основних причин, якщо не брати до уваги суміші суто комерційного кави яку ви зустрінете на полицях супермаркетів, це отримання постійного смаку. Деякі покупці не люблять експериментів і смакових сюрпризів і очікують один і той же смак в чашці. Оскільки такі якості як тіло, смак і аромат можуть помітно відрізнятися між регіонами, фермами і навіть роками конкретного врожаю з однієї ферми, єдиний спосіб отримати постійні аромат-смакові якості полягає в змішуванні кава з декількох регіонів, щоб звести до мінімуму різницю між ними.
В результаті отримуємо постійний, рівний (збалансований) смак в чашці, без домінуючих аромат-смакових нот.

Купівля еспресо сумішей

Використовувати або не використовувати робусту в еспресо сумішах? Використання робусти це один з «наріжних каменів» серед обсмажчиків і кавових ентузіастів. Одні вважають що деякі суміші для еспресо виграють від невеликої кількості робусти тому, що вона дає щільність, гіркоту і крему.
Але є і альтернативна думка, що кава натуральної (сухої) обробки забезпечить в суміші всі ці якості без використання робусти. Покладайтеся в цьому не на чужу думку, навіть досить компетентну, а тільки на свій смак і робіть власні висновки.
У нашому асортименті присутні "NN" суміші в яких використовується невелика кількість робусти - спробуйте і зробіть власні висновки чи подобається вам робуста в каві.
Ви завжди можете проконсультуватися у нас або зробити замовлення на сайті самостійно: для цього потрібно заповнити форму заявки, вибравши вподобаний продукт.

Зателефонуйте або напишіть нам, якщо ви хочете дізнатися більше про нашу каву - ми з задоволенням відповімо на всі питання!