Моносорти арабіка
-
Індія Мусонний Малабар
148 ₴Вага : 250 г 500 г 1 кгАромат: спеції, шоколад
Кислотність: майже відсутня
Тіло: повне
Смак: спеції, гіркий шоколад, димний
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: еспресо, гейзер -
Бразилія Пібері Перл
149 ₴Вага : 250 г 500 г 1 кгАромат: горіхи, шоколад
Кислотність: легка цитрусова
Тіло: середнє
Смак: горіхи, фрукти, червоне яблуко
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: для всіх видів, особливо для еспресо -
Бурунді Кірундо
223 ₴Вага : 250 гBurundi Kirundo кава натуральної обробки з регіону Кірундо. Це фруктова і яскрава складна чашка з дивовижним фруктово-ягідним відчуттям у смаку і солодкістю червоної вишні.
Смак: полуниця, баблгам, вишня, банан
Обсмаження: фільтр/еспресо
Рекомендація до заварювання: для будь якого типу приготування -
Гватемала Уеуетенанго Тутон
176 ₴Вага : 250 гКава Guatemala Huehuetenango Touton має добре збалансоване тіло, з досить яскравою кислинкою, в смаку ноти сливи, шоколаду та солодкість малинового варення.
Смак: шоколад, нуга, слива, малинове варення
Обсмаження: еспресо
Рекомендація до заварювання: еспресо, аеропрес, гейзер, джезва -
Ефіопія Абба Буна
188 ₴Вага : 250 гEthiopia Sidamo Abba Buna - ефіопська преміальна арабіка з регіону Сідамо.
Смак: лимон, абрикос, бергамот
Обсмаження: фільтр/еспресо
Рекомендація до заварювання: для будь якого типу приготування -
Ефіопія Ададо
292 ₴Вага : 250 г 500 гEthiopia Yirgacheffe Adado ефіопська арабіка класу спешелті, обробляється натуральним способом, і яку можна назвати «ягідна бомба» - вона соковита, солодка, а також гладка і кремова.
Аромат: темні ягоди
Смак: пісочне печиво, молочний шоколад, темні ягоди, лимон, ірис в післясмаку
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: еспресо, джезва, гейзер -
Ефіопія Урага Лаайо
282 ₴Вага : 250 г 500 гКава Ethiopia Uraga Laayyoo ефіопська арабіка класу спешелті, натуральної обробки, з мийної станції Raro Nensebo що знаходиться в регіоні Guji.
Аромат: жасмін, сухофрукти
Смак: абрикос, полуниця, диня
Обсмаження: омні
Рекомендація до заварювання: пуровер, кемекс, крапельна кавоварка, джезва, гейзер, яскравий еспресо -
Кенія Барагві Пібері
252 ₴Вага : 250 г 500 гКава Kenya Baragwi Peaberry - кенийська арабіка класа спешелті з регіону Kirinyaga.
Аромат: мигдаль, абрикос
Смак: агрус, гранат, темні ягоди
Обсмаження: середнє
Рекомендація до заварювання: еспресо -
Кенія Кічавір
261 ₴Вага : 250 гКава Kenya Kichawir AA - кенийська арабіка з округу Kericho.
Смак: варення з ожини, вишня, малина
Обсмаження: світле
Рекомендація до заварювання: фільтр, крапельна кавоварка -
Колумбія Наріньо Лас Тагуас
181 ₴Вага : 250 гColombia Narino Las Taguas - кава, яка поєднує фруктову кислотність з м'яким шоколадним відтінком, в результаті чого виходить чудова чашка кави.
Смак: вишня, яблуко, чорна смородина, полуниця
Обсмаження: еспресо
Рекомендація до заварювання: еспресо, аеропрес, джезва, гейзер -
Колумбія Федеріко Піллюме
289 ₴Вага : 250 г 500 гColombia Federico Pillimue колумбійська арабіка класу спешелті, дуже не типової, як для Колумбії, натуральної обробки з плантацій регіону Piendamo, департамент Cauca.
Аромат: тропічні фрукти, полуниця, лікер
Смак: манго, кола, вершковий лікер, абрикос
Обсмаження: омні
Рекомендація до заварювання: фільтр, френч-прес, аеропрес, крапельна кавоварка, джезва, яскравий еспресо -
Коста Ріка Ель Перезосо
168 ₴Вага : 250 г 500 г 1 кгCosta Rica El Perezoso - збалансована кава з делікатною кислинкою, щільним гладким тілом, смаком молочного шоколаду, вишні та марципану.
Моносорти кави
Кава моносортів, або Single Origin - назва для кави, яка вирощена в одній країні, регіоні або навіть на одній фермі. Сорт зерна і регіон вирощування визначають назву зерна і базові характеристики смако-ароматичного профілю. Згодом, назва зерна моносорту кави буде говорити багато про що, і навіть визначати, чи будете ви пити цю каву чи ні. Назва кави - це як емоції, які ви відчуваєте по відношенню до того чи іншого сорту.
Кавові смаки популярних моносортів
Хочете гостріший, солодкий смак і багато аромату - спробуйте каву з Центральної Америки
Хочете більше щільності та солодощі - тоді зверніть увагу на каву з Азії, Сулавесі або Суматру.
Хочете більше яскравий смак і гостроту - тоді вам кава з Ефіопії.
Оскільки кава моносортів вирощується в одному регіоні, то вона має смак і аромат, заснований на умовах вирощування і переробки в цьому регіоні. На смако-ароматичні властивості моносорту впливає багато факторів, включаючи сорт кави, грунт, клімат, висоту і кількість сонячних днів. І так само, як і фрукти мають різний смак в залежності від ступеня зрілості, також буде різний смак зерен, зібраних в різний час.
Виходячи з цього - кава моносортів має більш яскравий і сфокусований смак, з індивідуальністю яка властива конкретному сорту, вирощеного в конкретному регіоні.
Купівля
Якщо хочете відчути різноманіття відтінків аромату і смаку кави з конкретного регіону - зверніть увагу на каву моносортів.
Купити на нашому сайті легко - виберіть те що вам сподобалось та додайте в корзину. Якщо у вас є сумніви - задайте нам питання і ми з задоволенням допоможемо вам вибрати напій відповідно до ваших вподобань!